22 januar 2012

Randbelysning vs. frontalbelysning

I dag har vi vært på Hognafjell og jeg har prøvd ut forskjellige lysretninger. Det er så spennende å være bevisst på hva man gjør og oppdage nye ting!

Det øverste bilde har en randbelysning som i praksis er en type motlys. Ved motlys er solen eller lyset bak motivet, slik at de synlige områdene av motivet ikke er direkte belyst. Med randbelysning treffer lyset helt i kanten av motivet. Kanten lyses opp, og man får en opplyst kontur på det ellers så mørke motivet. Effekten av randbelysning er helt avhengig av motivets overflate. Pelsen på dressen er gjennomskinnelig og en nydelig farge oppstår.Randbelysning fungerer ergo godt sammen med dyremotiver. Greinene og himmelen blir som gull og gir en myk ytterkant. De andre fargene derimot får svært dempete farger. Det nederste bilde er tatt med frontalbelysning der solen står bak meg. Dette gir få synlige skygger, siden disse faller bak motivet. Den jevne belysningen gir problemfrie eksponeringer og de dypeste fargene i både motivet og himmel. Alle fargene blir vist som helt gjennkjennelige farger. 


Jeg liker det første bilde best.  
Hva liker dere?
♥ Sønnøve

1 kommentar:

  1. Hei
    2 flotte bilder, det nederste bildet gir klare farger og tydelige detaljer rundt ansiktet, mens det andre gir en mere kunstnerisk effekt i bildet.
    Jeg syns at det første bildet var finest, det andre var og bra men ganske så typisk bilde som det finnes mange av.

    SvarSlett